Tüm Zamanların Keyif Verici, Sağlıklı, Lezzet Kaynağı, Enerji Veren “Terbiyeli İşkembe Çorbası”

Tüm Zamanların Keyif Verici, Sağlıklı, Lezzet Kaynağı, Enerji Veren “Terbiyeli İşkembe Çorbası”

Bu haber 10298 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Kimilerinin sevmediği, kimisinin bayıldığı benzersiz lezzetlerden işkembe çorbası, yapması zahmetli ama içmeye yemeğe doyamayacağınız çorbalardan. Sabahı, öğlesi, akşamı olmayan işkembe çorbası aynı zamanda midenizi de rahatlatacak. Pratik kolay bir tarifle sizin de evinizde yapabileceğiniz işkembe çorbası tarifi vereceğim sizlere bu hafta

İşkembe çorbası ülkemizde herkes tarafından sevilmese de çok tüketilen bir yiyecektir. İşkembe çorbası ülkenin dört bir yanında tüketilmektedir. En çok da Trakya bölgesinin sevdiği bir yiyecektir. İşkembe çorbasının çok faydası vardır. Bundan dolayı herkesin tüketmesi gerektiğini düşünüyorum.

şkembe çorbası yapmak için malzemeler çok önemlidir. İşkembe çorbası yapımı kolay olsa işkembeyi temizlemek zahmetlidir. Bundan dolayı da temizlenmiş işkembe alınmasını tavsiye ediyorum. İşkembe ve diğer malzemeler temin edildikten sonra ise İşkembe çorbası yapabilirsiniz.

Çorbamız için Gerekli Malzemeler:

1 Kg Temizlenmiş İşkembe, 3 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı su, 3 diş sarımsak, 1-2 yemek kaşığı pul biber, sirke, 1 limon suyu.

Çorbamızın yapılışı:

Temizlenmiş işkembemizi öncelikle sıcak su, sonra soğuksu içerisinde bol su ile iyice yıkıyoruz. Daha sonra tencerenin içinde kaynayana kadar pişirelim. Kaynamış işkembemizin suyunu döküp tekrar iyice yıkadıktan sonra düdüklü tenceremizde 1 saat süre kadar pişirelim. İşkembemiz pişerken çorbamızın terbiyesini hazırlama vaktimiz gelmiştir. Terbiyede 3 yumurtanın sarısını çırpıp sonra 2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve suyu ekleyerek kenara alıyoruz. 

Pişirdiğimiz işkembemizi soğuttuktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayalım. İkinci kez kaynayan işkembe suyumuzun içine doğradığımız işkembelerimizi ilave edip 2-3 dakika daha ateşte tutarak sonra ocağın altını kapatalım. 

Çorbamıza limon, sirke, sarımsak sosu ilave ederek servise hazır hale getirebiliriz.

Başka bir tarifte tekrar birlikte olmak üzere

Afiyet Olsun.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI