MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması sonuçlandı

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması sonuçlandı

Bu haber 49 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlükleri yürütücülüğünde ve Jumbo iş birliğiyle ilk defa düzenlenen ve Türkiye çapında 81 ilden öğrencilerin katılım gösterdiği MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması sonuçlandı.

Beşiktaş-İSOV-Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen final etkinliğinde  bölge birincileri hünerlerini sergiledi. Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna hizmet eden MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Türkiye birincisi Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye ikincisi Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye üçüncüsü ise Adana Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Konya Karatay Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri ise gösterdikleri üstün performans ile yarışmada Mansiyon Ödülü kazandı.

Heyecan dolu yarışmada öğrenciler, kendi yörelerine özgü lezzetlerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Jumbo Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Atmaca tarafından takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, içinde yaşanılan dönemde gençler arasında özellikle gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelen bir ilgi olduğunu söyleyerek, "Bunun sebepleri üzerinde konuşulabilir ama özellikle televizyonlarda popüler hâle gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu, isteği artırdığını tahmin ediyorum. Biz de bu cesarete, heyecana ortak olmak için yaklaşık beş altı aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Meslek liselerimizin belli temalar üzerinde yoğunlaşmasını istediğimiz, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi, beş altı ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir tematik meslek lisesi inşa etmek üzere kurguladık" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Jumbo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Atmaca ise “Türk mutfağı Orta Asya’nın bereketli topraklarından Anadolu coğrafyasına kadar uzanan muhteşem bir lezzet yolculuğudur. Türk mutfağında her lezzetin ardında tarihin izlerini taşıyan hikayeler vardır. Biz de bu inançla gastronomi öğrencilerini bu hikayeleri yaşatmaya ve zenginleştirmeye davet ediyoruz. Jumbo olarak, mutfak kültürümüze verdiğimiz değeri, genç yeteneklerimizi destekleyerek ve onlara ilham vererek gösteriyoruz” dedi.

Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı ise projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Yemeğin birleştirici gücü, farklı coğrafyalardan gelen insanları, birbirinden özgün lezzetlerde buluşturuyor. Biz marka olarak her zaman bu ortak dili kullanmaya, sofra kültürümüzün zenginliğini vurgulamaya ve tariflerimizin unutulmamasını sağlayan projeleri desteklemeye devam etmeyi hedefliyoruz. Jumbo olarak Türkiye çapında gerçekleştirilen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’yla işbirliği içinde olmaktan gurur duyduk. 28 il merkezinde gerçekleştirilen bölge yarışmalarını yakından takip ettik. Türkiye finalinde de yarışmacıların heyecanına ortak olduk. Türkiye çapından yarışmaya katılan gastronomi öğrencileri, bu yarışma ile hayallerindeki hedeflere bir adım dahi olsa yakınlaşmış oldular. Bizim de Jumbo olarak hedefimiz geleceğin şef adaylarının bu zorlu ve keyifli yolculuklarının her adımında yanında olmak.”

Jumbo Masterclass Atölyelerine yoğun ilgi

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında öğrenim gören yiyecek-içecek hizmetleri öğrencileri arasından il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan ekipler, Bölge Jüri Ekipleri tarafından belirlenmişti. İstanbul’da gerçekleşen ve 29 bölgeden 30 okulun yarıştığı Türkiye finalinde Jumbo’nun gün boyunca düzenlediği “Masterclass” atölyeleri büyük ilgi gördü. Atölyelerde öğrenciler, usta şeflerden aldıkları bütün tavuk açma, erişte hamuru yapma ve pasta süsleme derslerinin ardından Jumbo ürünlerini kullanarak yeteneklerini sergiledi. En hızlı ve başarılı performans gösteren öğrenciler atölye birincisi seçilerek Jumbo hediyelerin sahibi oldu.

Günümüzden 50 sene önce sağlıklı nesiller yetiştirme amacıyla Türkiye’yi uzun ömürlü sütle tanıştıran Pınar da Jumbo Master Class Atölyelerine krema, tereyağı vb. süt ve süt ürünleriyle destek verdi.

Geleceğin şefleri, bu yarışmayla hayallerindeki hedefleri gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış oldular. Mutfak kültürüne verdiği önemi her zaman bu alandaki organizasyonları destekleyerek gösteren Jumbo, geleceğin şef adaylarının bu zorlu ve keyifli yolculuklarının her adımında yanında olmayı hedefliyor. 

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
PASTAVİLLA MAKARNA KAHVE DÜNYASI